BSH Türkiye’den “Future Lab” Yenilik Merkezi
BSH Ev Aletleri Türkiye, dijital dönüşüm sürecinde önemli bir adım atarak Çerkezköy’de “Future Lab” adlı yenilik merkezini hayata geçirdi.
Dijital Dönüşümün Geleceği Şekillendiriliyor
BSH Ev Aletleri Türkiye, dijital dönüşüm yolculuğu kapsamında “Future Lab” adlı yenilik merkezini hayata geçirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, BSH Türkiye, dijital dönüşüm ekibi önderliğinde kurulan bu laboratuvar ile bugünün ve geleceğin teknolojilerini etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, çalışanlarına yeni yetkinlikler kazandırmayı ve kendi dijital dönüşüm çözümlerini üretmeyi hedefliyor.
BSH’nin Çerkezköy yerleşkesinde bulunan laboratuvarda, 5G yazılım ve donanım teknolojileri, bilişim ve operasyonel teknoloji (IT/OT) bağlantıları için Programlanabilir Mantıksal Denetleyici (PLC) Programlama, Endüstriyel Edge donanım kabinleri, Veri Denetimi ve Gözetimi için Süpervizör Kontrolü (SCADA) Sistemleri, enerji analizörleri, sensör teknolojileri, kamera teknolojileri, enerji yönetim sistemleri, kodsuz analitik sistemleri ve bütünleşik operasyon yönetimi (UNS) teknolojileri gibi birçok ileri teknoloji kullanılmaktadır. Ayrıca, makine öğrenimi (ML) ve yapay zeka (AI) uygulamaları da burada geliştirilebiliyor.
Üç Ana Kategoride Eğitim Programları
Future Lab, BSH’nin teknolojik yeniliklere adapte olma hızını artırırken, çalışanlarının dijital yetkinliklerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Bu amaçla, tüm BSH çalışanlarına yönelik üç ana kategoride eğitim programları sunulmaktadır:
Bu eğitimler, BSH Dijital Dönüşüm ekibi tarafından tasarlanmış olup, çalışanların dijital yetkinliklerini güçlendirmeyi ve şirketin dijital yenilik kapasitesini artırmayı amaçlamaktadır.
Future Lab’de daha önce yürütülen Copilot çalışmaları ve üretici yapay zeka (GenAI) ile yapılan PLC Programlama ve uçtan uca izlenebilirlik uygulamaları gibi projeler, bu tür çalışmaların geliştirilmesine devam edileceğini göstermektedir. Merkezde, farklı bölümlerden katılan çalışanlarla bugüne kadar yalın üretim ve sürdürülebilirlik dijital omurga sistemleri, endüstriyel edge uygulaması ile plastik enjeksiyon makinelerinde anomali tespiti ve önleyici bakım uygulamaları, 5G ile depo ve iç lojistik yönetimi gibi projeler hayata geçirilmiştir.
İş Birlikleri ve Akademik İlişkiler
Future Lab, girişimciler ve teknoloji şirketleri ile iş birlikleri sağlarken, akademik kurumlarla da iş birliği fırsatları sunmaktadır. Bu iş birlikleri, akademik araştırmalarla pratik endüstri uygulamaları arasında köprü kurarak, eğitim ve uygulamalı deneyim imkanı tanımaktadır. Bu sayede, Future Lab sadece BSH’nin dijitalleşme yolculuğunu hızlandırmakla kalmayıp, Türkiye’nin eğitim ve teknoloji ekosistemine de değerli katkılar sunmaktadır.