Bir Öğretmenin Online Ders İçin Sahip Olması Gereken Edtech Araçları

Alpha Omega Academy'de beşinci ve altıncı sınıf öğretmeni olan Neria Sebastien, ülke çapındaki öğrencileriyle ders yapmak için her gün eğitim teknolojilerinikullanıyor.

Bir Öğretmenin Online Ders İçin Sahip Olması Gereken Edtech Araçları

Ülkenin dört bir yanındaki okullar geçtiğimiz Mart ayında tamamen online eğitime geçtiğinde bu duruma Sebastien kadar hazır çok az kişi vardı. Sebastien, Iowa eyaleti merkezli, tamamen online ders veren bir okul olan Alpha Omega Academy'de çalışmaya başladığından beri uzaktan öğretmenlik yapıyordu.

Alpha Omega Academy yöneticileri, daha fazla ailenin kalıcı çevrimiçi çözümler aramaya başlamasıyla geçen yıl öğrenci sayısının keskin bir şekilde arttığını söylüyor. Sebastien, ülkenin dört bir yanından giriş yapan beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerine hayata dair birçok farklı konudan bilgiler öğretiyor.

Dijital öğrenme modelleri ile olan deneyimi göz önüne alındığında Sebastien'ın iş için gerekli araçlara aşina olmak için bolca zamanı vardı. İşte Sebastien'ın dijital sınıflar için sahip olunması gereken teknoloji önerilerinden birkaçı:

Tamamen sanal bir sınıf için Edtech

Sebastien, öğrencileri sanal derse odaklamanın zor olduğunu biliyor. Fakat bu teknolojik araçlar, öğrencilerin etkinliklerini ve ilerlemelerinin izlenmesine, önemli kaynakların paylaşılmasına ve sınıfa net talimatlar verilebilmesine yardımcı oluyor.

Çift Monitörlü Bir Kurulum: Sebastien'in sanal sınıfında çoklu görev bir zorunluluktur. Bu yüzden Sebastien, dizüstü bilgisayarını bir monitöre bağlayarak elde ettiği iki ekranlı bir düzende çalışıyor. Büyük bir monitör çoklu görev için kritik bir araçtır. Evden çalışan öğretmenler için ikinci bir monitör, masada çok alan kaplamadan yardım sağlayabilmektedir.

Sebastien, ekranlarından birini Zoom'da öğrencilerinin tamamını görebilmek için galeri görünümünde kullanıyor ve diğer ekranında sunumu veya sanal beyaz tahtayı yönetiyor. Ayrıca, meslektaşlarıyla koordine bir şekilde çalışmak için okuldaki diğer öğretmenler arasındaki sohbetleri de takip ediyor. Sebastien, ''Çoklu iş düzeni çok önemli.'' diyor. “Çevrimiçi bir ortamda ders veren herkese birden fazla monitöre sahip olmalarını tavsiye ederim.”

Öğrenci Veri Analitiği: Öğrencilerin gerçek ortamda gözlemlenemediği çevrimiçi bir ortamda onların ilerlemelerini izlemek için eğitimcilerin veri analizi yapması gerekmektedir. “Değerlendirme öncesi ve sonrası verileri öğrencilerdeki gelişimi gözlemlemek için karşılaştırıyorum. Altıncı sınıf öğrencilerimi ülkedeki diğer altıncı sınıflarla karşılaştırmıyorum. Bu her zaman iyi bir gelişim karşılaştırması değildir.”

Sebastien, Alpha Omega Academy'nin personeli için benimsediği bir öğrenme yönetimi ve veri analiz sistemi olan Seesaw'ı kullanmaktadır. Seesaw, öğretmenlerin verileri karşılaştırmasına ve öğrencilerin etkinlikler için ne kadar zaman harcadıklarını görmesine olanak tanımaktadır. Eğitimciler, öğrencilerin sınıflarındaki ilerlemelerini takip etmek için Microsoft veya BrightBytes veri analizi yazılımlarını da kullanabilirler.

İçerik Paylaşma ve Oluşturma: Sebastien, öğrencileriyle belgeleri paylaşmak için çalışma sayfalarını ve materyallerini yüklemesine izin veren bir belge tarayıcı kullanmaktadır. Okula yeni kaydolan öğrencilerin seviyeleri diğer öğrencilerinkinden farklı olduğu için belge tarayıcılar Sebastien'in bazı öğrencilerin özel gelişimi için farklı materyaller tarayıp göndermesine olanak tanıyor.

Sebastien ayrıca öğretici videolar ve dersler kaydetmek için Loom'u kullanmaktadır. ''Bu platformdan sürekli öğretici videolar, how-to rehberleri ve ders içerikleri kaydediyorum. ''Eğitimciler bu sayede ekranlarını kaydedebilir veya kendi görüntülerini sunuma dahil edebilirler."