10. Eğitim Teknolojileri Zirvesi ”Yeni Gerçeklik” Temasıyla Gerçekleşti
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, başta öğretmenler olmak üzere yüzlerce eğitim ve teknoloji dünyasından paydaşı, "yeni gerçeklik" temasını deprem özelinde işlemek üzere bir araya getirdi.
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, başta öğretmenler olmak üzere yüzlerce eğitim ve teknoloji dünyasından paydaşı, "yeni gerçeklik" temasını deprem özelinde işlemek üzere bir araya getirdi.
Bilim ve teknoloji alanında Türkçe ve İngilizce dillerinde 50'yi aşkın oturum, ilgili firmaların stantları, eğitim atölyelerinin yer aldığı etkinliğin açılış konuşmalarını Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Dr. Işıl Boy Ergül, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ve girişimci Esat Uğurlu yaptı.
Bilişim ve teknoloji alanında çalışmalarıyla tanınan gazeteci Serdar Kuzuloğlu, programda yaptığı konuşmada, teknolojiyle birlikte davranışların da şekillendiğini, eğitimin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Eğitim teknolojileri sadece teknolojinin eğitimin içerisinde kullanılması değil, teknolojinin standartlarının eğitime her anlamda sirayet etmesini de içerir diye düşünüyorum." dedi.
Eğitimin medeniyetin temel taşlarını oluşturmada bir yol ve yöntem olarak insanlığın temel gereksinimlerinden biri olduğunu ifade eden Kuzuloğlu, "İnsan doğasının en önemli içgüdülerinden biri olan memnuniyetsizlik bu çağda hiç olmadığı şekilde kendini gösteriyor değil mi? İnsanoğlu memnuniyetsizliği nedeniyle medeniyet dediğimiz, uygarlık dediğimiz kilometre taşlarını döşüyor hayatına. Mevcut şartlarımızdan yana bir memnuniyetsizlik duyuyor ve 'Bunu daha iyi hale, daha güzel hale getirebiliriz.' diyoruz. Bunun adına çalışıyoruz, çabalıyoruz ve bu konudaki yol göstericiliğini de bize eğitim sağlıyor." diye konuştu.
Kahramanmaraş'taki depremler sonrasında zirve içeriğine eklenen "Deprem Travmaları ve Acıdan Öğrenilecekler" başlıklı bölümde konuşan Prof. Dr. Mehmet Sungur, depremin acısının herkesi derinden etkilediğini ve bu etkiler üzerine düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Acının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sungur, "Acı muhteşem bir bilgidir, onun gösterdiği adresi görenler için tabii ki. Acı çekmek tartışmasız çok kötü bir deneyimdir ancak unutmayın ki acı çekmekten önemli olabilecek bir tek şey vardır bu hayatta o da acı çekmeye değer bir yaşam öyküsü oluşturabilmektir." ifadelerini kullandı.
Geleneksel açılış gösterisi de iptal edilerek bu bütçenin Darüşşafaka'ya bağışlandığı zirve, Prof. Dr. Sinan Canan, Dr. Anooshirvan Miandji, Dilek Livaneli'nin yanı sıra alanında uzman isimlerin yer aldığı çeşitli panel ve çalıştaylara ev sahipliği yaptı.
Kaynak: AA