Şirketiniz için En İyi LMS Sistemini Nasıl Seçebilirsiniz?

Şirketiniz için ideal Öğrenme Yönetim Sistemi'ni (LMS) mi arıyorsunuz? LMS sağlayıcısı seçmeden önce bu yazıdaki soruları kesinlikle kendinize sormalısınız.

Şirketiniz için En İyi LMS Sistemini Nasıl Seçebilirsiniz?

Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) Seçmeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğitim teknolojileri sektöründeki büyüme hiçbir şekilde yavaşlama belirtisi göstermiyor. Bu nedenle şirketinizin bundan en iyi şekilde faydalanması çok önemli. Şirketiniz için en verimli LMS’i seçmek uzun vadeli bir yatırım süreci gerektirir. Bu yatırımın sonucunda deneyimli çalışanlarınızın güncel ve vasıflı hale gelmesini sağlarken oryantasyon sürecinizi de fazlasıyla kolaylaştırırsınız. LMS sistemi seçmek istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki sorular size yol gösterecektir:

Doğru LMS'i Seçmenize Yardımcı Olacak 4 Soru

1. Müfredatınızın Kapsamı Ne?

Eğitiminizde videolar, etkileşimli grafikler ve diyagramlar gibi multimedya dosyaları kullanacaksanız bunları destekleyen bir LMS seçmelisiniz. Eğitim müfredatı planlarken, nihai kararınızı hesaba katarak eğitimin her yönünü düşünmelisiniz. Ayrıntıları henüz bilmiyorsanız, eğitim geliştirmeyi ve kurs tasarımını basitleştirmek için araçlar içeren bir sistem seçebilirsiniz. İlk olarak ayarlanabilir bir düzene veya her modülün kişiselleştirilmesine yardımcı olabilecek etkileşimli bir Kullanıcı Arabirimine (UI) ve ekibinizin öğrenme yolundaki ilerlemesini izlemek için gelişmiş analiz araçlarına sahip bir LMS arayabilirsiniz.

2. Teknik Gereksinimleriniz Neler?

LMS için tam gereksinimlerinizi belirlediniz mi? Bulut tabanlı, yapay zeka destekli veya açık kaynaklı bir LMS'e mi ihtiyacınız var? Örneğin açık kaynaklı LMS’ler, ücretsiz veya düşük maliyetli planlar bulabileceğiniz için bütçe dostudur. LMS’i şirketinizin sunucusuna yüklersiniz. Böylece yedeklemeler, güncellemeler ve bakım şirket içinde halledilir. Peki bunu gerçekten karşılayabilir misiniz? BT desteği de sunan bir LMS seçmek daha mı mantıklı olur? Bu sorulara mümkün olan en doğru cevabı vermek için eğitiminizi düşünmeli ve seçenekleri değerlendirirken bu ihtiyaçları göz önünde bulundurmalısınız. Eğitim içeriğini değiştirebilmenizi sağlayacak bir içerik düzenleyicisine sahip bir LMS'e mi ihtiyacınız var? Ya da çalışanlarınızın deneyimini ve öğrenme şeklini özelleştirmek için üçüncü parti platformlar ve eklentilerle sorunsuz bir şekilde entegre olan bir sistem mi istersiniz? Hangi beceri boşluklarını doldurmak istiyorsunuz? Tüm bu sorular LMS’in kaynağını belirlemenize yardımcı olacak sorular.

3. LMS/Eğitim için Bütçeniz Ne?

Eğitim bütçe planı oluşturmak için öncelikle iyi eğitimli çalışanlara sahip olmanın değerini anlamalısınız. Sonrasında şirketinizin çalışanları eğitmek için ne kadar bütçe ayırabileceğini ve bu bütçenin ne kadarının LMS için kullanılabileceğini belirleyebilirsiniz. Bütçenizi belirledikten sonra araştırmanıza hedef doğrultusunda bir dizi arama kriteriyle başlayın. Bu süreci daha da kolaylaştırmak için eğitim ihtiyaçlarınızı kategorize edebilirsiniz. Ayrıca, bütçeniz dahilindeki LMS’lerin ek araçlara sahip olup olmadıklarını öğrenmek için satıcılarla iletişime geçebilirsiniz.

Üzerinde düşünülmesi gereken bazı ek sorular şöyle: Müşteri desteği başlangıç fiyatına dahil mi? Platform BT bakımı sunuyor mu? Bu soru çok kritik. Şirket içi BT ekibinize daha fazla yük yüklemek istemeyebilirsiniz. LMS sisteminizde olmasını istediğiniz özellikleri belirleyip bütçeniz dahilinde olan ve kısa listeye kalan satıcılarla görüşüp gerekli bilgileri alabilirsiniz.

4. Çalışanlarınızın İhtiyaçları Neler?

Bütçeniz dahilindeki en iyi LMS’i seçmek için adaylarınızı kısa listeye aldıktan sonra, fiyatlandırma planlarını ve sunulan özellikleri karşılaştırın. Tek başınıza karar vermeyin; çalışanlarınızın ne düşündüğünü de öğrenin. Ne öğrenmek istiyorlar? İş performanslarını artırmak için neye ihtiyaçları var? Hangi satıcılar ek desteğe ihtiyaç duyanlar için ek eğitim araçları sunar? Çalışan deneyimine odaklanmak önemlidir. Piyasadaki çoğu LMS seçeneği, müşterilere nihai bir karara varmadan önce platformları ve araç setleri hakkında bir fikir vermek için ücretsiz bir deneme sürüm, yani demo sağlar. İş gücünüzü bu aşamaya dahil edin; Topladığınız demolardan birkaçını test etmelerini ve incelemelerini isteyin. Sadece düşüncelerine ve görüşlerine ilgi göstermekle kalmaz, aynı zamanda hedef kitlenizin kullanması kolay olmayan bir LMS seçmekten de kaçınırsınız.

Yukarıdaki soruların tüm cevaplarını dikkate alarak, bu son (ve en önemli) soruyu sorun: İhtiyaçlarınıza tam olarak hangi LMS uyuyor? Her satıcı ve sistemlerinin kuruluşunuzun ihtiyaçlarına nasıl uyduğu hakkında ayrıntılı bilgi topladınız. Fiyatlandırma planlarına baktınız ve bunları LMS bütçenizle karşılaştırdınız. Çalışanlarınızdan kararınızı tartmalarını bile istediniz, bu nedenle düşünmek için ayrıntılı şirket içi incelemeleriniz var. Şimdi iş şirketinizin karar vericilerine kalmış. İş durumunuzu ortaya koymak için topladığınız tüm bilgileri ayrıntılı bir sunumla panonuza ekleyin. Yatırım getirisini ve çalışanların elde tutma oranlarını artırmak için verimli bir Öğrenme Yönetim Sistemine sahip olmanın tüm faydalarını dahil ettiğinizden emin olun.