Facebook Uzaktan Çalışma İçin Sanal Gerçeklik Uygulamasını Tanıttı

COVID-19 salgını ile birçok insanın çalışma yeri ve şeklinin değişmesi üzerine Facebook, geçtiğimiz günlerde çalışanlarının uzaktan etkileşimde bulunabilmeleri için yeni bir sanal gerçeklik uygulaması tanıttı.

Facebook Uzaktan Çalışma İçin Sanal Gerçeklik Uygulamasını Tanıttı

Bu uygulama, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ün şirketi hem fiziksel, hem de dijital dünyaya tam ve interaktif olarak entegre etme planının bir parçası olarak hayata geçecek. 

Horizon Workrooms adı verilen bu uygulama, Oculus Quest 2 VR gözlüğüne sahip olan kullanıcılar için ücretsiz şekilde erişilebilir olacak. 

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Workrooms'un Facebook'un “fiziksel mesafeden bağımsız olarak sanal gerçeklik ortamında 16 kişiyi bir araya getirebilecek'' bir ”üst seviye işbirliği deneyim uygulaması“ olduğu belirtildi.

Bu gözlüklerle toplantılara katılan çalışanlar, özelleştirilebilir bir karikatür avatarı ile temsil edilecek, şahsen buluşuyormuş gibi bir arada toplanabilecek ve fikirlerini çizmek için sanal beyaz tahtalar kullanabilecekler.  

Zuckerberg sanal bir brifingde gazetecilere verdiği demeçte, “Bir yerde mevcut olduğumuzu hissetmek, işbirliği ya da beyin fırtınası yapmak için fiziksel olarak birlikte olmak zorunda değiliz.'' dedi.

Facebook Reality Labs'ın Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth, şirketin yaklaşık bir yıldır şirket içi toplantıları için Workrooms kullandığını ve pandeminin teknoloji alanındaki özgüvenlerini artırdığını söyledi.

Workrooms, Facebook'un sanala tamamen entegre bir şirket olma yönündeki çabalarının sadece bir parçasıdır. Şirketin nihai amacı, sanal ortamda tamamen etkileşimde bulunulabilecek teknolojik imkanı yakalamaktır. Facebook, bunu gerçekleştirmek için gereken teknolojilere, özellikle sanal ve artırılmış gerçekliğe büyük yatırımlar yapmaktadır. Workrooms, Facebook'un sanal gerçekliğe ilk adımı olmasa da onu ana akım haline getirmek ve oyun gibi alanların tekelinden çıkarmak için iddialı bir girişimidir. Diğer birçok şirket de bu dijital evreni yaratmada rol almak için yarışmaktadır. Bu girişim, %100 üç boyutlu olmayan Pokemon Go gibi artırılmış gerçeklik oyunlarının ve Fortnite ve Roblox gibi sanal dünyaların popülaritesini ve potansiyelini gözler önüne sermektedir.