E-Öğrenme için Gerekli Cihazlar Nelerdir?

Bu cihazlar, kullanıcıların her zaman, her yerde eğitim almalarına yardımcı olmak için gereken temel e-öğrenme cihazlarıdır.

E-Öğrenme için Gerekli Cihazlar Nelerdir?

E-Öğrenmede Kullanılan Cihazlar

Eğitimde e-öğrenme trendi, kullanıcıya öğrenmek istediği her şeyi kendi hızında sunmak için çok etkilidir. Modern çağda öğrenme çok önemli olsa da kullanıcının ilgi alanlarını dikkate almak da çok önemlidir. Günümüzde öğrenmek istenilen şeylerin çoğu e-öğrenme aracılığıyla öğrenilebilir.

COVID-19’un e-öğrenmede yarattığı değişiklikler, kariyerlerine önem verenler için çok yararlı olmuştur.

E-öğrenme, herkesin evde kaldığı riskli günlerde insanların yeni şeyler öğrenmelerine ve kariyerlerini inşa etmelerine olanak tanımıştır. Bu yazıda, e-öğrenmede en çok ihtiyaç duyulan cihazlara ve temel araçlara bakacağız.

E-Öğrenme için Gerekli Cihazlar

1. Bilgisayar

Öncelikli olarak büyük bir sabit diske ve yüksek belleğe sahip bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. RAM veya CPU performansı konusunda belirlenmiş bir sınır olmamasına rağmen, uzmanlar yeni nesil işlemcilere sahip bilgisayarların daha tercih edilebilir olduğunu ifade ediyor. Bu gereksinimler, yakın zamanda satın alınan bilgisayarların çoğunluğu tarafından karşılanacaktır.

2. Güçlü İnternet Bağlantısı

Bir sonraki önemli öğe güvenilir bir internet bağlantısıdır. E-öğrenme yoluyla alınan eğitimi takip etmek için, stabil ve hızlı bir internet bağlantısına sahip olmalısınız. Sürekli kopan bir internet bağlantısı zamanınızı boşa harcayacak ve muhtemelen sizi rahatsız edecektir. Hatta öğrenmeye olan ilginizi kaybetmenize neden olabilir.

En iyi internet bağlantısı, fiber bağlantılardır. Eğitmeniniz ve siz iletişimde kaldıkça başarınız artacaktır. Bunun gerçekleşmesi için ise internet bağlantısının en az 16 veya 24 Mbit olmasını tavsiye ediyoruz. İnternet erişiminizin yeterince güçlü olup olmadığını öğrenmek için hızınızı çevrimiçi olarak test edebilir veya doğrudan servis sağlayıcınızı arayabilirsiniz.

3. Mikrofon

Kameraya ek olarak kulaklık ve mikrofon kullanarak video/sesli konferansa kesintisiz olarak katılabilirsiniz. Bunun için çok pahalı mikrofonlara gerek yoktur. Sesinizi net bir şekilde karşı tarafa ileten bir mikrofon yeterlidir.

4. Tarayıcı ve Yazıcı

Her eğitim için bir yazıcı veya tarayıcı kullanmasanız bile, yine de yazıcınızın bulunması iyi olabilir. Yazıcılar, ihtiyacınız olan çeşitli dokümanları çıktı almaya veya notlarınız elinizde olsun istiyorsanız notlarınıza fiziksel olarak sahip olabilmeniz açısından faydalı olacaktır.

5. Masaüstü Aktarım Protokolü

Çeşitli LMS platformları, FTP üzerinden ders materyallerini ve kullanıcı çalışmalarını yükleme ve/veya indirme seçeneği sunar. Piyasada birçok FTP istemcisi bulunur, ancak FileZilla veya WinSCPand Transmit en iyi seçeneklerdir. Eski FTP protokollerinden kaçınmanızı ve güvenli olanları kullanmanızı öneririz.

6. Ekran

En az 15 inçlik büyük bir ekran faydalı olacaktır. Mini dizüstü bilgisayarlar iş için mükemmeldir, ancak sınıf yönetim sistemlerinde kullanılmasının bazen zor olabilir. Mini dizüstü bilgisayar kullanıcıları, ekrandaki görüntüleri sağlıklı bir şekilde görüntüleyebilmek için görüntüleme boyutunu göz yorucu bir seviyeye yükseltmek zorunda kalabilir.

7. Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Access)

Veri işleme ve analiz projeleri için e-tablolar ve belgeler oluşturabilen uygulamalara ihtiyacınız olacak. Bunun için en popüler paket Microsoft Office'tir. Bu uygulamaları satın almadan önce, bilgisayarınızda yüklü değilse eğitim kurumunuzla iletişime geçin. Eğitim kurumunuz Office’i kurs materyallerine dahil edebilir.

Sonuç

Günümüzün e-öğrenme dünyası artık tek bir cihazla sınırlı değil. E-öğrenme söz konusu olduğunda eskiden tercih edilen cihazlar tabletlerdi, ancak şimdi dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar çok daha yaygın kullanılıyor. E-öğrenme söz konusu olduğunda her cihaz türünün kendi avantaj ve dezavantajları bulunur Bu nedenle kişisel ihtiyaçlarınıza göre bir seçim yapmanız gerekecektir.