Kodlama Yapmadan Şirketiniz için Nasıl AR Uygulaması Oluşturabilirsiniz?

Artırılmış gerçeklik, mobil uygulamalar için en popüler özelliklerden biridir. Kullanıcılar holografik öğeleri gerçek dünyadaki nesnelermiş gibi manipüle etmekten hoşlanırlar. AR, lojistikten sağlık hizmetlerine, oyuna ve alışverişe kadar çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.

Kodlama Yapmadan Şirketiniz için Nasıl AR Uygulaması Oluşturabilirsiniz?

Artırılmış gerçeklik, mobil uygulamalar için en popüler özelliklerden biridir. Kullanıcılar holografik öğeleri gerçek dünyadaki nesnelermiş gibi manipüle etmekten hoşlanırlar. AR, lojistikten sağlık hizmetlerine, oyuna ve alışverişe kadar çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.

Pazar istatistiklerine göre, AR/VR sektörünün pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 454 milyar ABD dolarının üzerine çıkması bekleniyor. AR ve VR hızla yeni sektörlere ve endüstriyel uygulamalarda kullanılmaya başlıyor. Bu teknoloji, insanların etkileşimli tasarımlar ve çevrelerindeki sanal dünyayı hissetmelerini sağlıyor.

 

Kodlamaya 'Elveda' Deyin

Günümüzün rekabetçi ortamında bir kitlenin dikkatini iyi oluşturulmuş bir görüntü veya iyi çekilmiş bir video ile çekmek yeterli değildir.

Bu nedenle Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformları, kullanıcılara daha kolay AR/VR erişimi sağlamaya başladı ve daha ilgi çekici içerik oluşturmalarını kolaylaştırdı. Pazarlamacılar ayrıca kitleleri üzerinde kalıcı bir etki bırakmak için 360 derecelik videolar, etkileşimli anketler ve yaratıcı yayınlar kullanır.

Sektörde daha fazla kullanıcının ilgisini çekmek ve AR/VR'ı daha erişilebilir hale getirmek için kodlama bilgisi olmadan etkileşimli deneyimler oluşturmasını sağlayan çeşitli araçlar ve platformlar bulunmaktadır.

İster bir eğitim eğitim videosu ister etkileşimli iş projesi veya sadece bir oyun geliştirmek isteyin, modern AR/VR araçları özel eğitim gerektirmeden bu gizemli dünyaya dalmanızı sağlar.

Artık herkes AR/VR araçlarını kullanarak etkileşimli projeler oluşturabilir; ancak doğru proje için doğru platformu seçmek teknolojinin en önemli yönüdür.

Örneğin web tabanlı platformlar 3D iş sunumları oluşturmak için kullanılabilir. Ancak, eğitimle ilgili projeler veya şirket eğitim projeleri oluşturmak için daha iyi grafiklere sahip ağır yazılımlar gereklidir.

AR Uygulamalarınızı Oluşturmak için Kodsuz Platformları Seçmenin Temel Avantajları

 

İşbirliği

İş liderleri ile geleneksel uygulama geliştiren BT ekipleri arasında genellikle bazı kopukluklar vardır. Kodsuz platformlar şeffaflığı ve ekipler arası işbirliğini teşvik eder ve kopukluğu ortadan kaldırır. Ayrıca, kodsuz platformlar kodlama deneyimi gerektirmediğinden, iş analistleri ve mühendisler bir ürünü hayata geçirmek için işbirliği yapabilir.

Hız

Kurumsal uygulama geliştirmede, geliştiriciler genellikle hız için işlevsellikten ödün verirler. Tüketiciler, günümüzün aşırı doymuş uygulama pazarındaki kanallar arasında hızlı ve tutarlı ürün deneyimleri bekler.

Hiçbir kod, zengin işlevsellik ve hazır platformlar kadar hızlı uygulama oluşturma imkanı sağlamaz.

Kodsuz platformlar tarafından sağlanan görsel arayüzler, fikir ve uygulanabilir uygulama arasındaki boşluğu doldurarak geliştiricilerin ürünleri pazara daha hızlı ve daha az sorunla sunmalarını sağlar.

Esneklik

Geleneksel yazılım geliştirmenin merkezinde eski kod ve sabit veri modelleri yer alır. Uygulama geliştiricileri tüm detayları en baştan tanımlamalıdır, bu da bir projeyi başlatmayı zorlaştırır. Daha sonra değişiklik, güncelleme gibi şeyler yapmak yoğun süreçler halini alır.

Verileriniz kodlama olmadığında bir veri modeli yerine JSON belgesinde depolanır ve verileri daha hızlı bir şekilde yüklemenize olanak tanır. Kodsuz platformlar ve şemasız veritabanları, anında ayarlama yeteneği ile hemen uygulama oluşturmaya başlamanızı sağlar.

Erişilebilirlik

BT işi, uzmanlık bilgisine sahip olmayanlar için genellikle uygun bir alan değildir. BT alanı katı kuralları olan bir departman olarak öne çıkar. Genellikle iş ekipleri fikirleri masaya getirir ve BT ekipleri bu fikirleri gerçeğe dönüştürür.

Bu çerçeve, darboğazlara ve birikmiş projelere yol açar. İş ekipleri giderek karmaşıklaşan projeleri yetersiz kaynaklara sahip BT ekiplerine emanet etmenin sonuçlarını göz önünde bulunduramaz.

Kodsuz platformlar bu modeli tersine çevirerek deneyimden bağımsız olarak herkesin uygulama geliştirme sürecine katılmasına izin verir.

Uygun Fiyat

Karmaşık kodlama projeleri, yalnızca uzman geliştiricilerin işe alınması açısından değil, aynı zamanda gelecekteki bakım açısından da şirket üzerinde önemli bir finansal etkiye sahip olabilir.

Kodsuz platformlar, kodlama yapmadan özel uygulamalar oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca, mevcut sistemlerle entegre de çalışabilirler. Bu da bakım maliyeti açısından avantaj getirir.

Kodsuz AR Uygulaması Nasıl Oluşturulur?

 

1. Adım: Fikrinizi Bulun

Özellikle girişimciler ve genellikle meşgul olan kurucular için geleneksel uygulama fikirleriyle rekabetçi hedeflere ulaşmak kolay değildir. Geleneksel uygulama fikirleri yerine hedef kitlenizi anlayarak başarılı bir ürün elde edebilirsiniz.

2. Adım: Uygulamanızı Tasarlayın

AR uygulaması tasarlarken uygulamanızı potansiyel rakiplerden ayıracak özelliklerin bir listesini oluşturmaya odaklanın.

Son tasarımınızı hayata geçirmeden önce modelini oluşturmak önemlidir. Bu, uygulamanızın sonucunun ne olmasını istediğinizi tam olarak görselleştirmeye yönelik ilk adımdır.

3. Adım: Fikrinizi Değerlendirin

Kodsuz araçlar, MVP (minimum uygulanabilir ürün) geliştirmek için ideal bir platform sağlar. Hızlı ve kullanımı kolaydır, bu da MVP oluştururken önemli olan noktadır.

Artık ürününüzün temel özelliklerini hızlı bir şekilde hedef kitlenize göre ayarlayabilir ve bir MVP oluşturarak ürününüzün potansiyelini keşfedebilirsiniz.

4. Adım: Tercih Ettiğiniz Kodsuz Aracı Kullanarak AR Uygulamanızı Oluşturun

Uygulama fikrinizi tamamen bitirdiğiniz ve doğruladığınız için artık final ürününüzü oluşturmanın zamanı geldi. AR uygulamanızı oluştururken iki seçeneğiniz var: İstediğiniz özellikleri ürünü ölçeklendirirken eklemek veya tüm ürününüzü en baştan oluşturmak.

5. Adım: AR Uygulamanız Hazır

Fikir ürettiniz, doğruladınız ve AR uygulamanızı planlayıp oluşturdunuz. Artık başlatmaya hazırsınız. Ürününüzü piyasaya sürdükten sonra, artık müşteri tabanınızı nasıl oluşturacağınızı ve pazarlayacağınızı düşünmeye başlayabilirsiniz.