E-Öğrenme Uygulaması Nasıl Oluşturulur?

Teknolojinin hayatımızdaki rolü, neredeyse tüm sektörlerde hizmet sunma şeklini değiştirmiştir. Bu değişim eğitimde de hissediliyor ve sonuçları umut verici görünüyor.

E-Öğrenme Uygulaması Nasıl Oluşturulur?

Eğitim Uygulaması Geliştirme

E-öğrenme uygulamaları, daha fazla bilgi edinmek isteyenler ve başkalarına daha önemli bilgiler sağlamak isteyen sağlayıcılar için en uygun yol olarak öne çıkmaktadır.

E-Öğrenme Uygulamalarının Pazar Büyüklüğü

Pandemi döneminde eğitim kurumlarının e-öğrenme uygulamalarına büyük bir bağımlılığı bulunuyordu. E-öğrenme, bilginin paylaşılmasına ve öğretmenlerle çevrimiçi sınıflardan yeni şeyler öğrenilmesine bağlıdır. 2020'de e-öğrenme pazar büyüklüğü 250 milyar dolar olarak açıklandı. Pazarın 2021-2027 arasında ise %21 oranında büyümesi bekleniyor.

E-Öğrenme Uygulamalarının Özellikleri

·        Sürdürülebilir Öğrenme
Kullanıcılar eğitimlere her yerde ve her platformda devam edebilirler. E-öğrenme uygulamaları telefonlarında ve web tarayıcılarında çalışabilme esnekliğine sahiptir.

·        Sistematik ve Kendi Kendine Öğrenme Odaklı
E-öğrenme uygulamaları daha sistematik ve kendi kendine öğrenme odaklıdır. Kullanıcılar eğitimlerin çoğunu kendi başlarına tamamlayabilirler.

·        Esnek Öğrenme
E-öğrenme uygulamaları, yeni beceriler öğrenmek ve gerekli bilgileri edinmek için kullanışlı ve esnek bir yol sunar.

·        Daha Düşük Maliyet
E-öğrenme uygulamaları, çok sayıda insana eğitim vermek için geleneksel eğitimden çok daha düşük maliyet sunar.

·        Dünya Çapında Erişim
Kullanıcılar ve sağlayıcılar için dünya çapında erişim kolaylığı sağlar. Kullanıcılar öğretmenlerle her yerden iletişime geçebilirler.

E-Öğrenme Uygulamalarının Artıları

1. Taşınabilirlik ve Mobilite

Telefonlar her şeyden daha taşınabilirdir. Günümüzde herkesin cep telefonu bulunuyor. Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, e-öğrenme uygulamaları daha taşınabilir ve daha fazla mobiliteye sahiptir. Kullanıcılar, telefonlarını her yere taşıyabilir ve boş zamanlarında öğrenmelerine devam edebilirler.

2. Daha Fazla Etkileşim

İnsanlar her zaman basit metinlerden ziyade resimleri tercih eder. E-öğrenme uygulamaları da bunun mükemmel örnekleridir. Geleneksel eğitimin rutin doğasının bir sonucu olarak kullanıcıların konsantrasyonlarını uzun süre koruması zordur. Öte yandan, e-öğrenme uygulamaları ilgi çekici ve kullanımı keyiflidir, bu nedenle birçok kullanıcıyı kendine çeker.

3. Kişiselleştirilmiş ve İnteraktif Öğrenme

E-öğrenme uygulamalarının ana avantajlarından biri kişiselleştirmedir. En etkileşimli öğrenme yöntemlerinden biri, kullanıcıları uygulamayla daha sık etkileşime girmeye motive eden kişiselleştirmedir. Kullanıcıların herhangi bir şeyi kendi hızlarında ve zorluk seviyesinde öğrenmelerine olanak sağladıkları için kullanıcıların tercih ettiği seçenek olarak kişiselleştirme diğer seçeneklerin yerini hızla alıyor.

4. Kolay Öğretim Çözümü

E-öğrenme uygulamaları en iyi sonuçları veren basit öğretim yaklaşımlarını benimser. Uygulamaların kullanıcıların etkileşime girmesini sağlayacak basit ve ilgi çekici kullanıcı arayüzleri nedeniyle öğretmenlerin kullanıcıların dikkat süreleri hakkında endişelenmelerine gerek yoktur. Ek olarak kullanıcılar tüm modüle telefonlarından erişebilir, bu da müfredatın zamanında tamamlanmasını garanti eder. Sonuç olarak, kullanıcı performansı artacaktır.

5. Online Çalışma Materyali

Çevrimiçi dersler ve e-kitaplar sayesinde kullanıcıların hayatları daha basit ve daha az stresli hale geliyor. Teknolojinin gelişmesiyle de birlikte kullanıcılar geniş bir literatür yelpazesine kolayca erişebilir hale geldiler. Akıllı telefonlarında eğitici uygulamaları olan kullanıcılar ihtiyaç duydukları tüm kitaplara cep telefonlarından erişebilirler. Öğrencilerin kitap veya diğer çalışma materyallerini satın almaları gerekmez, çünkü her kitabı çevrimiçi olarak bulabilirler.

6. 7/24 Kullanılabilirlik

E-öğrenme uygulamalarından okulların aksine 7/24 faydalanılabilir. Kullanıcılar notlarına her zaman ve her yerden erişebilirler. Bu nedenle öğrenmek için belirli bir zaman aralığı yoktur. E-öğrenme uygulamaları daha kullanışlıdır ve kullanıcılar müsaitlik durumlarına göre hizmetlerden yararlanabilirler.

Eksileri

1. Gerçek Etkileşim Eksikliği

Yüz yüze etkileşim değerlidir, pandemi döneminde hepimiz bunun farkında vardık. Araştırmalara göre, insanların teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılığının artması ve toplumdan sürekli yabancılaşmalarının bir sonucu olarak zihinsel ve duygusal sağlıkla ilgili sorunlar artıyor. Bu nedenle, e-öğrenme uygulamalarını kullanarak gerçek sosyal etkileşimi sıfırlamak üzücü olabilir.

2. Dikkat Dağıtıcı Olabilir

E-öğrenme uygulamalarının dikkat dağınıklığına neden olma eğilimi en yaygın ve belirgin dezavantajlarından biridir. Günümüz kullanıcıları teknoloji meraklısıdır ve mobil cihazlarını diğer çevrimiçi etkinlikler için kullanabilirler. Bu nedenle de kullanıcıların dikkatleri dağılabilir.

3. İnternet Bağlantısı Gerektirir

Bir kullanıcının internet paketi bittiğinde ya da sabit internet bağlantısı kesildiğinde uygulamaya erişemez, bu da internet kullanımının yaygın olmadığı alanlarda büyük bir sorun olabilir. Günümüzde birçok uygulamanın çalışması için internet bağlantısına ihtiyacı vardır. Sonuç olarak, eğitici uygulamaların önemli bir dezavantajı internet bağlantısı gerektirmesidir.

Son Düşünceler

Dünyada e-öğrenme uygulaması çözümünü takip etmeyen hiçbir okul, kolej, üniversite ya da şirket yoktur. Hizmetlerini bu tür uygulamalar aracılığıyla çevrimiçi olarak sağlarlar. Ayrıca eğitmenlerin boş zamanlarında daha fazla öğrenciye ders vermelerine, E-öğrenme uygulaması geliştirme, trend bir uygulamaya yatırım yapmak isteyen herhangi bir girişimci için iyi bir fikirdir.